Grafitceruza

View:
Sort by:
 
View:
Sort by:

Az egészen egyszerűtől a cuki designos ceruzáig válogathat. Akár írni, akár rajzolni szeretne, nálunk megtalálja a megfelelő keménységű ceruzát. Radíros végű, vagy sima ceruzát is választhat. Háromszögletű ceruza, hatszögletű vagy kerek ceruzafogást keres, nézze meg a ceruzáink széles kínálatát. 
Díszített végű ceruzáink ajándéknak is kiválóak: karácsonyra, mikulásra, gyereknapra, születésnapra, sőt akár az Állatok és a Zene Világnapjára is lehet válogatni a télapós, karácsonyfás, hóemberes, állatos, számos, hangjegyes, autós és még számtalan más design-nal ellátott ceruzáink közül.

Hagyományos grafitceruzákon kívül tolóbetétes ceruza és örökíró ceruza is választékunk részét képezi.  

De hogyan is állapítsuk meg, milyen keménységű ceruzára van szükségünk? Szerencsére a grafitceruzákon látható jelek - számok és betűk kombinációja - segítenek eligazodni abban, hogy melyik ceruza milyen karcolási keménységgel rendelkezik.

A három féle betű a következőket jelenti:

B (black): puhább, sötétebb árnyalatú ceruzák
F (fine): ez a skála közepén található, közepesen puha ceruzát jelöli, körülbelül a HB keménységűvel egyezik meg
H (hard): keményebb, világosabb árnyalatú ceruzák

A Derwent-féle skála szerint 9H-tól 9B-ig terjed a ceruzák osztályozása, amely alapján a 9H a legvilágosabb, legkeményebb, míg a 9B jelölésű grafitceruza a legsötétebb, legpuhább. Középen helyezkednek el az F és a HB jelzésű ceruzák. 

A teljes sorrend:
9H ceruza
8H ceruza
7H ceruza
6H ceruza
5H ceruza
4H ceruza
3H ceruza
2H ceruza
H ceruza
F ceruza
HB ceruza
B ceruza
2B ceruza
3B ceruza
4B ceruza
5B ceruza
6B ceruza
7B ceruza
8B ceruza
9B ceruza

Első osztályba készülő gyermekek tanszercsomagjába mindenképp kerüljön HB-s ceruza, ezzel tanulnak meg írni a kis nebulók. Nekik háromszögletű vagy hatszögletű ceruzákat javaslunk a helyes ceruzafogás elsajátítása érdekében.